<< Getting ready                                                                                >> Dag 2 - De eerste dag op de ranch

Dag 1 - de heenreis

Dag 1 - De reisdag

Opstaan voor leuke dingen is nooit zo erg, maar 04.15 uur is en blijft wel heel erg vroeg. Om 05.30 uur (ok.. voor de mensen die mij kennen en weten dat het niet waar is, om 05.35 uur) zaten we in de auto, op naar Eindhoven! Om 08.00 uur zou mijn vlucht vertrekken. Vanaf de Kiss&Ride was ik dan toch echt op mezelf aangewezen, daar gaan we! Eerst maar eens de bagage inchecken. Ik mocht 20kg meenemen, ik had 19,9kg schoon aan de haak zei de band bij de bagage check-in #thisishowweroll Dat worden dus geen cadeautjes mee naar huis in de koffer haha! Door de douane heen en achter de douane strategisch gaan zitten, wachten tot 07.15 uur, dan wordt mijn gate bekend gemaakt. Tot dusver, alles soepeltjes. Ik had priority instap, maar dat was ik vergeten, dus ik stond gewoon netjes in de grote rij te wachten. Wel als tweede van de enorme rij, dat dan weer wel. Eenmaal in het ijskoude vliegtuig hadden we 50(!) minuten vertraging, de trap buiten aan het vliegtuig blokkeerde en wilde niet los. Juist… Gelukkig heeft de piloot flink het gas erop gehouden, want hij heeft weer 20 minuten ingelopen toen we in Lissabon aan kwamen. Strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje daar, daar kan ik wel mee leven!

Snel mijn koffer ophalen van de band, want ik moest als een speer naar de taxi die me naar het busstation zou brengen. Koffer kwam als allereerste de band op, dat was geluk hebben! Een taxi had ik ook zo gevonden. Misschien dat ik mijn bus nog zou halen. Een ongeluk op de snelweg bij het vliegveld zorgde ervoor dat mijn taxirit van 6 minuten omgetoverd werd tot 25 minuten. Oké, nu werd ik wel een beetje nerveus. Ik had nog 4 minuten om het busstation in te stormen met mijn koffer, een kaartje kopen en de juiste bus te vinden. En jup, gelukt! Al die jaren training van te laat zijn, maar toch op tijd komen heeft zijn vruchten afgeworpen. De bus vertrok om 11.45 uur en ik zat er precies om 11.45 uur ook daadwerkelijk in. Nu mocht ik even 3 uur achterover gaan zitten en lekker mijn boekje lezen. Eindelijk kon ik relaxen, mijn eindbestemming zou luid en duidelijk omgeroepen worden en ik werd vanaf daar opgehaald. No worries meer, de vakantie kan beginnen!

Aangekomen bij het plaatsje Vidigueira stond het welkomst comité al te wachten en werd ik na een hartelijk welkom de auto in geschoven, op naar de ranch! Deze avond heb ik kennis gemaakt met de paarden, de eigenaresse en de boerderijhond Papoose. Die laatste was een paar tellen verlegen, maar daarna sliep hij op mijn voeten. Aangezien ik om 07.00 uur mijn laatste broodje op had, was ik wel toe aan wat warms. In Portugal is het alleen én een uur vroeger dan in Nederland én gaan daar pas de restaurants om 19.00 uur open. Dus even doorzetten, helpen met klusjes op de ranch en eindelijk eten. Het was heerlijk, maar ik viel inmiddels om van de slaap. Terug naar mijn hotel, koffer uitgepakt en snel mijn bed in. Ik was ook echt meteen vertrokken.