<< Dag 6                                                                                                                                        >> Dag 8

Dag 7

De dag begonnen met een heerlijk ontbijt. Een gezellige Portugese meneer begon tegen me aan te praten, toen hij hoorde dat ik uit Nederland kwam, kwam er meteen uit “Alles kits?” hahaha! Na het ontbijt alvast al mijn spullen ingepakt en klaar gezet om mee te nemen. Bij het inleveren van de sleutel kwam de receptioniste even naar me toe en kreeg ik een knuffel, wat een hartelijke mensen zijn het hier! Dat was het Santa Clara hotel voor zover. Op naar de ranch!

Vasco opgehaald voor zijn laatste les, mijn vakantie is straks op zijn einde, die van hem begint dan juist. Eenmaal opgestegen voelde ik wel dat dit dag 6 was van intensief rijden. Alles deed wel zo’n beetje pijn, maar verrassend genoeg is mijn onderrug nog nooit zo los geweest! Ik had even opstartproblemen, maar na een kwartiertje ging bij zowel mij als Vasco de turbo aan en daar gingen we hoor! Vandaag hebben we aan de lessen het pasje eruit meegenomen, het wijken en het draf naar halt. Ik ben te veel van het geven en moest meer de teugels bij me houden en er meer aan rijden. Het was millimeterwerk met de teugels, maar ik voelde precies wat het verschil was. Het wijken is nooit mijn sterkste punt geweest, maar ik heb natuurlijk altijd lopen klooien met mijn evenwicht. Dat werkt dan natuurlijk ook niet mee. Ik denk dat het iets is wat ik straks thuis verder oppak. Vandaag met de galop stond ik er bijna weer versteld van hoe mijn overgang ging op de rechterhand. Ik was erg tevreden met deze laatste les. Aan het einde voelde ik mij echt weer eens een ruiter in plaats van een meelifter. Ik heb mijn bovenlichaam nu aardig onder controle. Ik kan het zelf goed controleren of alles nog klopt en heb door wat recht is. Lichtrijden op de bal van mijn voet en veren, op twee sporen met mijn voeten, kuiten lang, vooral rechts, niet teveel sturen alleen als het nodig is, hoofd naar rechts, ellebogen tegen mijn heupen, met mijn heupen de lade dichtduwen, buik ontspannen, niet teveel werken. En in de stap niet de samba vergeten. Dat was het wel zo’n beetje. Het is ook genoeg ;)

Ik heb me op de ranch omgekleed en we zijn laat gaan eten in Cuba, zodat ik vanaf daar meteen door naar de trein kon. Weer met het OV naar Lissabon terug. Eerst om 16.23 uur de trein, een overstap om 17.00 uur en om 18.30 uur was ik in Lissabon. Daar werd ik opgewacht door Nicolas en gingen we naar zijn B&B. Een lekkere vega pizza gegeten en niet lang daarna naar bed. Ik zit hemelsbreed nog zo’n 3km van het vliegveld af, ik kan de vliegtuigen regelmatig horen. Morgen dus om 07.45 uur hier weg en dan ben ik ruim op tijd op het vliegveld. Dan is de vakantie alweer voorbij, wat vliegt de tijd zeg! 

 

Ik ben volgens mij enthousiaster over de selfie dan Vasco ;)

<< Dag 6   >> Dag 8