Galina van de Bella Hoeve

Babytickers

Ouders

Mama Papa
Vivian van de Bernhardhoeve (Isabella) - 86cm       Zegmar van de Zandkamp - 92cm
(Funquest Firkin x Fazal v.d. Rheehof)  (Pybe v. St. De Toekomst x Winston L.H.)
   

29 mei 2012

Lange tijd heb ik me afgevraagd of ik het ooit nog aan zou durven, nog een veulentje. Tot een week geleden heb ik getwijfeld, toen iemand mij vertelde wat ik nodig had om de knoop door te hakken. Het werd een JA, ik wilde het!

Vorige week met je moeder afgesproken dat ze moest laten zien als ze hengstig was, anders wordt het voor mij ook wat moeilijk. En dan de keuze van je vader. Die was ook niet één twee drie een makkelijke. Ik heb met van alles in mijn hoofd gezeten. Al maanden had ik een hengst op het oog, maar die woont heel ver weg en heeft niet de papieren waar ik eigenlijk naar op zoek ben. Eigenlijk geen papieren. Ik bleef verder kijken en uiteindelijk had ik hem gevonden, Zegmar van de Zandkamp. Hij is een zes jarige hengst met de prachtige kleur valk waar ik al mijn hele leven een zwak voor heb. Een aalstreep en zwarte manen en staart, wat een plaatje is het! Hij is 92cm groot en valt daarmee in de kleine maat. Je moeder is met haar 86cm de grootste van de minimaat, kleiner dan dat wilde ik ook niet. Zegmar heeft van zijn moederskant ook het Marshwood bloed wat ik altijd zoek, alleen zal dat in jouw paspoort niet meer staan, is net een generatie te ver. Maar wij weten het. Verder is hij vorig jaar kampioen van de kleine maat geworden en dit jaar bijna. Hij heeft (uiteraard) een eerste premie en heeft alle kwaliteiten die jouw vader zou moeten hebben.

Afgelopen vrijdag heb ik je vader gevonden en ben ik een mail gaan typen naar de mensen van de hengstenhouderij waar hij staat. En laat mama nou afgelopen zondag zo hengstig als wat worden. De deugniet. We waren bij Floor en Nikita op bezoek en op het moment dat mama en Dumpey het weiland in gingen, was het zo klaar als een klontje. Belofte maakt schuld, dus alles in een stroomversnelling. Eigenlijk wilde ik deze week bij het merriespreekuur langs gaan om te kijken waar ze was in haar cyclus, maar dat is niet meer nodig. Vandaag maar even bellen of we langs kunnen komen voor een date. Zegmar woont nog geen 10 minuten bij ons vandaan, even heen en weer is dus zo gepiept. Ik vind het geloof ik een stuk spannender dan je moeder, kan al vanaf 3.30 niet meer slapen en tik dit stukje rond de klok van 5 in de ochtend.

Voor nu heet je nog even Wip, Work In Progress. Als je geboren wordt, is het 't jaar van de G. Nog even puzzelen wat voor moois we daar van gaan maken.

29 mei 2012 - middag

Het is vandaag allemaal ineens zo snel gegaan! Vanmorgen om half 11 had ik de hengsthouder van je vader aan de telefoon en nadat hij gehoord had dat Bella vandaag voor de derde dag hengstig was, vroeg hij of ik over twee uurtjes bij de weide kon zijn. Hij was toch met de hengsten onderweg en kon wel even langskomen. Toen brak het zweet me aan alle kanten uit, maar ik heb het gewoon gedaan. Soms moet je dingen gewoon doen en vertrouwen hebben. Dat wordt het nieuwe motto! Eenmaal daar wilde Bella zich niet laten vangen, maar ging toch overstag voor een boterhammetje. Een paar minuten later kwam de vrachtwagen de hoek om, daar kwamen ze, de prachtige hengsten. Ik geloof dat ze wel met z'n 10'en waren, Bella stond bij het hek, de klep ging open, de hengsten begonnen te gillen en Bella werd ook helemaal enthousiast. Eerst even wachten of er echt een goede reactie van Bella kwam, maar dat zat helemaal goed. Ze kon niet wachten tot je vader van de klep af kwam en met haar het weiland in liep. Nou, ik zal je de details maar besparen, want dat is voor 18 jaar en ouder, maar ga er maar vanuit dat alles goed ging en ze elkaar heel erg leuk vonden. Voordat hij weer de trailer op ging mocht ik nog even wat foto's maken. Donderdag avond komt hij nog een keer langs. Ik ben echt zo benieuwd! Over drie weken weten we het Verrast.

31 mei 2012

Vandaag kwam papa weer op bezoek bij ons thuis. Het is helaas afgelopen met het mooie weer, maar dat maakte niet uit. Het was aardig droog toch nog toen even. Het ging allemaal redelijk snel weer. Bella wilde zich (weer) niet laten vangen, maar daar hebben we nu gelukkig rekening mee gehouden dat ze haar halster om moet houden, maar wederom voor een stukje brood was ze zo om. Ze had nog niet koud haar broodje op, of daar kwam de vrachtwagen alweer aan. Je ouders vonden het erg leuk om elkaar weer te zien en binnen no time waren we klaar. Ik was wel even blij dat we geen buren hebben bij het weiland ;) Hij mocht nog even grazen en je moeder was niet weg te slaan bij je vader, volgens mij is ze verliefd. Maandag avond komt Zegmar voor de laatste keer langs en dan is het afwachten, of het echt wat wordt met je of niet. Doe je best!!

4 juni 2012

Voor de laatste keer kwam papa deze maand bij ons langs, Bella was erg blij om hem te zien, maar wilde verder helemaal niets van hem. Dat kan twee dingen betekenen, of jij zit in de buik of de hengstigheid is gewoon over. Laten we het eerste maar hopen! Nu gaan we afwachten. Twee weken lang om heel precies te zijn... Als je twee weken vakantie hebt, zijn die dagen zo om, maar als je moet wachten, lijkt het wel een eeuwigheid. Op maandag 18 juni, een dag voor Bella's 8e verjaardag, komt Zegmar weer langs. Het is dan de bedoeling dat mama het wel leuk vindt dat je papa er is, maar alleen om hallo te zeggen. Verder helemaal niets. Dan hebben we een behoorlijke kans dat jij in haar buik zit! Maar goed, zover is het nog niet. Nu dus wachten...

10 juni 2012

Er is een week voorbijgekropen, we zijn op de helft. Bella is vreselijk knuffelig en wil veel geknuffeld worden bij haar achterbenen en buik. Voorteken? Nog een weekje in spanning!

18 juni 2012

Wat waren het twee lange weken, zucht...! Maar vandaag is eindelijk een einde gekomen aan het wachten. Zegmar zou er om 21.00 uur zijn, maar net op het moment dat ik begon te twijfelen of hij ons niet vergeten was, ging de telefoon! Hij was in de buurt, had wat vertraging, maar kwam dr met een kwartiertje aan. Toen werd het wel even spannend hoor. Op je mama's achterbenen even wat massage technieken uitgeprobeerd en die werden erg hartelijk ontvangen. Ik mocht zelfs niet meer stoppen haha!  Alles om maar die 20 minuten door te komen.

Eindelijk, daar kwam het geluid van de vrachtwagen de hoek om en hij stopte bij ons voor. De dames wisten direct wat er aan de hand was en kwamen naar het hek. Bella had haar halster al om en ik nam haar mee naar buiten. Vandaag was haar cyclus rond en zou ze, als jij nog niet in haar buik zou zitten, hengstig moeten worden. Ze keek naar Zegmar, neusjes tegen elkaar, even hallo zeggen en toen ging ze grazen. Want daar stond toevallig een heel lekker hapje gras. Tja, kun je zomaar hebben toch? Zegmar was het er niet helemaal mee eens en wilde eigenlijk wat anders doen dan samen grazen. Maar ook hij zag dat mams dr geen zin in had en droop weer af. Nou ja, hij moest wel, want Bella gaf wat tikken naar achter.

Nog even neusjes tegen elkaar en toen was de conclusie snel getrokken, niet hengstig! Wauw, dat betekend dus dat de kans enorm groot is dat je in haar buik zit! Zegmar weer terug in de trailer en ik stond daar met een misschien wel drachtige Bella naast me, er ging zoveel door mijn hoofd, maar ik was vooral heel erg blij! Ik moest wel even slikken hoor. Weet je, er kan in de komende 21 dagen nog heel veel gebeuren en niets is zeker, maar vandaag was positief! Die hebben we mooi in de pocket :) Nu komt Zegmar donderdag nog een keertje, weer om te schouwen, want het kan natuurlijk zo zijn dat Bella wat later hengstig zou worden. Is ze dan nog steeds niet hengstig gaan we volgende week dinsdag om half 8 naar de hengsthouderij en daar laten we dan een echo maken. Dan gaan we je, als het goed is, toch echt zien...! En je hartje horen! Ik weet nog van de vorige keer hoe dat was en hoop dat dit keer weer te zien. Je denkt dat je beseft dat er nieuw leven komt, maar dat besef je pas echt als je daar op dat kleine gekke schermpje een prachtige pony ziet liggen, dat hartje als een gek tekeer ziet gaan en hoort hoe hij zijn best aan het doen is om te groeien tot een mooi en sterk veulen. Onbeschrijfelijk!

Morgen is Bella jarig en dat is ook dag 19 dat je in de buik zit. Op deze dag wordt je een echte pony, want dan begint je hartje te kloppen. Een hele mooie en bijzondere dag. Doe goed je best en groei maar flink! Dus, weer wachten maar ik heb er vertrouwen in. Ik zit bovenop mijn roze wolk, met Bella naast me. De mooiste Shetland merrie die er maar bestaat. En je vader is een werkelijk prachtige hengst, dat kan alleen maar dat jij een plaatje van een pony wordt. Ik zei toevallig gister nog, ik denk dat je of Valk wordt, of een Vosbonte. We gaan het meemaken, maar wat je ook wordt, als je maar gezond bent en lang genoeg in mama's buik blijft om sterk geboren te worden. Meer wensen heb ik niet.

Een naam overigens al wel. Tenminste, voor een hengst ben ik er uit. Vorige keer had ik dat met een merrie naam, maar die vind ik nu wat moeilijker. Ik loop nog wat te twijfelen, maar kom dr wel uit. Ik loop vast wel tegen een mooie merrie naam aan.

Tot snel lieve Wip, we wachten op je!

21 juni 2012

De hengstenhouder houdt stug vol, maar eigenlijk weten wij het al. Jij zit in Bella's buik. Maar goed, voor de vorm werken we netjes mee ;) We zitten precies op een route die hij rijdt met de hengsten, dus het is ook een kleine moeite en komt Martin twee keer per week langs met Zegmar en de andere negen heren. Maandag was het dus al positief en vanavond was de tweede keer dat hij kwam schouwen. Er was vanavond weeralarm code oranje afgegeven, er scheen een strook van regen, onweer en onheil onze kant op te komen. Toen ik in het weiland stond om Bella alvast het halster om te doen, was het flink aan het flitsen en donderen boven ons. En solidair als ik was, ik had geen jas of paraplu bij me, dus ik werd net zo nat geregend als de pony's.

Zegmar was ook vandaag behoorlijk laat, kwam pas rond 21.45 uur de hoek om. Het resultaat was ook hetzelfde als afgelopen maandag, geen interesse! Maandag was het 90% zeker drachtig, vandaag 95% en a.s. dinsdag gaan we het dan echt bekijken op de echo. De hengstenhouder heeft er ook wel vertrouwen in, hij 'verwachtte geen gekke dingen meer'. Ik kan me nog net inhouden om niet stiekem alvast naar de Lingehoeve te gaan op het merriespreekuur voor een echo. Nee, ik wacht netjes tot a.s. dinsdag, dan is het 26 dagen geleden en ben je groot genoeg om jezelf op een echo te laten zien. Die paar dagen kunnen dr ook nog wel bij!

Maandag komt Zegmar nog eenmaal langs voordat we dinsdag bij hem thuis komen. Ik hoop dat het dan een beetje mooi weer wordt. Ik wil een paar mooie foto's maken van hen samen. Voor het familie album :)

1 juli 2012

Vorige week maandag is Zegmar nog langs geweest, ging helemaal volgens plan. De hengsthouder raadde me af om deze dinsdag al een echo te laten maken en nog even een weekje te wachten. Achteraf ook beter, want ik zat de dag erna met mijn konijn bij de dierenarts, dan had ik het alsnog af moeten zeggen. Weekje uitgesteld dus.

Vandaag is Bella naar het andere weiland gegaan, daar staat minder gras en staan de andere pony's ook. Het leek me een goede optie, vooral omdat ze bijna uit elkaar ploft. Het ging natuurlijk niet zonder slag of stoot en ze was er niet heel erg blij mee, maar even wennen hoort erbij. Vanavond kwam de smid en was alles nog prima. Ze stond wat apart, maar dat geeft niet. Vanavond kwam ik nog een keer om water te brengen en toen zag ik ineens dat ze heel erg hengstig was Wenkbrauw ophalen Helaas... Niets aan te doen...

Morgen komt Zegmar langs en dan zullen we het horen. Als ze hengstig is, is ze het nu vandaag voor de eerste dag waarschijnlijk. Dan maar weer kijken wat er gebeurd. Ergens heb ik nog een sprankje hoop, maar ik weet het niet hoor. Ben je er nou wel of niet? In gedachte was ik al de aankondiging aan het formuleren, maar nog maar even wachten.

2 juli 2012

Je mag me niet meer zo laten schrikken hoor! Pas 32 dagen in de buik en nu al een grote deugniet, voorspelt een mooie toekomst Knipogen. Maandag op dinsdag heb ik er heel slecht door geslapen, maar het is allemaal goed gekomen. Je bent er toch! Mama was een beetje overstuur van de nieuwe pony's waar ze bij kwam en dat uitte zich in de symptomen van hengstigheid. Dat was alles, pfjoew!

Zegmar kwam aan, Bella vond het leuk, maar toen hij wilde dekken, sloeg ze hem bijna naar de andere kant van de weide! Voor ons positief, maar ik had wel even medelijden met hem. Maar goed, even samen laten grazen en daar ging hij weer. Hop de trailer in en verder. Dit was als het goed is de laatste keer dat we hem bij ons thuis hebben gezien. Morgen gaan we bij hem op bezoek voor de echo!

3 juli 2012

Ik heb nog even gewacht met dit blogje tot vanavond, want ik wist niet wat de uitkomst was van ons bezoekje aan de dierenarts. Stiekem wist ik het, hoopte ik het, maar het was nog niet zeker. Vanavond Bella op de trailer naar Valburg en daar stond Erik Bergman van de Lingehoeve op ons te wachten. Nou ja, niet speciaal op ons, want er waren nog tig andere merries die daar voor hem waren, maar die zagen we niet eens. Bella kon namelijk drachtig zijn. Heel lang heb ik getwijfeld of ik het wel of niet zou doen en heb een paar weken geleden de knoop doorgehakt. Ik maakte met haar op vrijdag de afspraak 'als ik je hengstig zie, doe ik het!' Voor mij soort van veilig, want ik zie haar nooit hengstig, pas 1x gezien en dat was de avond voordat ze naar Goldstar ging. Vrijdag avond op mn gemakkie op de bank hengsten kijken, dr stond een hele leuke, met alle premies en Marshwood papier hier vlak bij zelfs! Alsof ze het wist, prompt zondag hengstig. Belofte maakt schuld en dinsdag (Pinksteren zat er tussen) gebeld met de hengsthouder van mijn keuze. Was die toevallig in de buurt en stond twee uur (!) later al bij ons aan de weide met de hengst. De prachtige kleine maat Shetlander Zegmar van de Zandkamp. Ik ben van mijn geloof gevallen, want geloof het of niet, het is ditmaal geen vos, nee nee. Het is een valk, met aalstreep! Het is allemaal in een stroomversnelling gegaan, maar misschien maar goed ook. Gewoon ogen dicht en er voor gaan! Zoals ik al eerder zei, soms moet je dingen gewoon doen en vertrouwen hebben. Dat was dit dus :)

Alles is voorspoedig gegaan en vandaag na 5 lange, hele lange weken wachten stonden we in de rij voor een echo. Drie merries op rij voor ons allemaal niet drachtig, ik begon em wel wat te knijpen hoor! Bella in de opvoelbox en... DRACHTIG! De dierenarts herkende ons van twee jaar geleden van ons Youtube filmpje en was blij verrast om te zien dat dit Bella was. Hij wist ook nog van de vorige dracht en dan voornamelijk de afloop, maar hij wist het zeker, deze was kerngezond! Dat hoor ik graag van een dierenarts. Hij wilde ook nog even met mij en de echo op de foto, lachen! Ik moest voor de echo gaan zitten en de assistente moest een foto maken hahaha! Hij is prachtig geworden. Helemaal in de wolken naar huis gereden. Je kunt het nog niet echt zien dat het een veulentje is hoor, ik wil over een week of wat als hij 50-60 dagen is, nog een keer terug, voor nog een tweede echo. Dan kun je hem echt goed op de echo zien en het hartje zien kloppen. Dat vind ik zo'n mooi moment. Ik wil sowieso nog na de 40dagen een echo laten maken voor controle, dus zo pretecho is het nou ook weer niet. Naja, mss toch wel gewoon een goed excuus.

We zetten 4 mei 2013 in onze agenda, hopelijk mag ik dan Junior 2.0 ontmoeten. Het zal ergens in de eerste week mei worden, maar het is makkelijker om een echte einddatum te hebben om te vertellen. Geen voorkeur, geen speciale wensen, alleen dat het een gezond veulentje wordt. Met de looks zit het wel goed als je naar papa en mama kijkt ;) Ik lag me kapot als het een zwart bonte wordt, binnenpretje haha!

24 juli 2012

Je bent flink bezig daarbinnen, vandaag alweer 54 dagen in de buik. Mama is een beetje te dik, dus je moet goed groeien en dan kun je met haar mee-eten. Binnenkort nog eens kijken of ik je op een mooie foto krijg, ik wil je graag zien. Dan kan ik je in een lijstje naast mijn beeldscherm zetten tot je er in het echt bent. Toch maar eens een afspraakje maken. Ik wil je mama ook even na laten kijken, want ik vind haar uiers wat opgezwollen. Daar heb ik nog een trauma van van de vorige keer. Toen kwam je broertje te vroeg en was dit de voorbode.

10 augustus 2012

Langzaam tikken de dagen weg, je bent alweer 71 dagen in de buik. Ik ben nog niet met je moeder naar de dierenarts geweest. Ze was zo dik, ik durfde niet haha! Maar goed volgende week even bij de dierenarts bij ons in het dorp een check. Wat is die moeder van je een heerlijke knuffel nu jij in haar buik zit, je hebt nu al een hele positieve invloed op haar!

18 augustus 2012

Pfff... Je eerste tropische dag heb je vandaag in de buik van mama meegemaakt. Het was ruim 35 graden! Bella heeft vandaag even bij ons achter het huis vertoeft, lekker douchen, beetje afkoelen, heel gezellig! Gelijk maar even haar manen en staart gewassen en daarna weer douchen. Normaal houdt ze absoluut niet van water, maar vandaag wel. Jij zult het ook wel prettig hebben gevonden Knipogen. Je bent inmiddels 79 dagen aan het groeien en je kunt als het goed is al met je benen en hoofd bewegen. Mama zal je al nu en dan voelen bewegen, ik hoop dat ik je binnenkort ook eens mag voelen. Ik denk dat ik nog even een paar maandjes moet wachten. Groei maar flink!

2 oktober 2012

Alweer ruim 4 maanden zit je in de buik van mama. Het blijft elke keer weer bijzonder, was er helemaal ondersteboven van! Vandaag heb ik je voor het eerst gevoeld in de buik. Ik was Bella aan het babybuikkriebelen en door die babybuik werd ik weer even herinnerd aan het feit dat jij er ook een keertje uit moet komen. Ik heb er nu al een beetje de kriebels van, doodeng. Gelukkig denkt jouw moeder er anders over en is zij er heel zelfverzekerd over. Op het moment dat ik mijn zorgen ook uitsprak, prompt daar was je! Ineens voelde ik aan de rechterkant wat tegen mijn arm. Even zeker weten of het echt was en ja hoor. Even verder voelen en volgens mij heb ik ook je knietje gevoelt. Je kwam me even vertellen dat jij ook zeker weet dat je gezond op de wereld gaat komen. Ik blijf het spannend vinden, maar blijkbaar ben ik in de minderheid, gelukkig maar Knipogen Ik hoop dat ik je nog heel vaak ga voelen!!

25 december 2012

Vandaag alweer 208 dagen in de buik, wat gaat het toch hard ineens. Je wordt al een echt veulentje. Kerstmis was een feestje, je hebt je prima vermaakt in de buik van mama. Inmiddels voor het hoge water is mama even zolang bij je tante Nikita in het weiland, maar je laat graag van je horen. Vanavond heb ik mama even onder handen genomen omdat ze helemaal onder de modder zat en jij liet flink van je horen. Ik heb er ook een truukje voor, als mama gaat eten ben jij aanwezig. Dus mama even een paar wortels gegeven en hoppa! Konden Kim en Inge ook even kennis met je maken. Ik vond het heel erg fijn om weer even van je te horen. Groei maar goed en sterk!

11 januari 2013

Vandaag ben je alweer 225 dagen in mama's buik. Ik ben druk bezig met het zoeken van een goede passende naam. Het is precies het omgekeerde van de vorige keer. Dat jaar hadden we het jaar van de E. Toen wist ik meteen als de kleine een merrie zou worden, werd het Emme en de hengst duurde ontzettend lang voordat ik daar op kwam. Uiteindelijk is het een naam die heel logisch was, een buiging naar mijn eerste liefde Aron, dat werd dus Eron. En Eron werd het het ook uiteindelijk. Mijn prachtige Vos hengst!

Dit jaar is het jaar van de G. Nou heb ik al een Gentle Touch lopen uit de G-jaargang van het KWPN, maar voor een Shetlander vind ik het belangrijk dat het een simpele naam is. Niet dat ze je naam niet uit kunnen spreken als je op de keuring omgeroepen wordt, als dag kampioen of iets in die trant Knipogen 

De hengstennaam had ik al even, als je een hengstje wordt ga je Gijs van de Bella Hoeve heten. Maar die merrie naam, die kwam maar zo niet aanwaaien. Totdat ik vandaag inspiratie op moest doen en op het werk aan het klikken was op internet. Daar kwam ik het laatste ontbrekende stukje van de namen puzzel tegen. Als je besluit om een merrie te worden, dan heet je Gabriëlla van de Bella Hoeve. Het is ook erg mooi in de lijn van mama, Isabella en Gabriëlla. Tot over 110 dagen!

26 februari 2013

Ik keek net hoeveel dagen nog en wilde bijna opnieuw gaan tellen, nog maar 64 dagen! Wat gaat het toch hard. Je bent zo bewegelijk en levendig in de buik van mama, ik heb goede hoop. Vandaag 271 dagen in de buik en dat betekend dus dat je inmiddels een vachtje hebt. Kon je het maar stiekem vertellen. Valkje, bonte of toch gewoon een vosje...? Ik ben zo reuze benieuwd!! Nog heel even wachten en dan zien we je over twee maandjes! Dit weekend eerst nog een grote verhuizing, dan ga je weg bij tante Nikita's weide en weer terug naar je eigen weide. Ik hoop dat je niet teveel last hebt van de verhuizing. Ik zal mama zggen dat ze zich rustig moet houden ;)

11 maart 2013

Ik wist al dat ik niet goed in wiskunde was, maar ik heb gewoon echt de uitgerekende datum verkeerd berekend...! Slecht! Maar bij deze dus even recht zetten, de verwachte datum dat je op de wereld gaat komen is op 29 april 2013. Dat betekend dat het nog maar 7 weken duurt! Dat komt snel dicht bij. Ik stond laatst in het weiland en het lijkt nog niet zo lang geleden dat Zegmar bij ons langs kwam. En nu ben je er al bijna! Ik vind het heel erg spannend, maar heb er alle vetrouwen in. Nou ja, in je moeder dan moet ik zeggen. Ik vind het vooral erg spannend en kan weer rustig ademhalen als je er helemaal gezond naast staat. Nu moet ik soms nog even naar adem happen als ik eraan denk... Komt wel goed, toch? Tot snel!!

26 maart 2013

Het is zover, we gaan vannacht de 300 dagen grens over, spannend!! Bella is gister voor een enting bij de dierenarts geweest, dus dat betekend dat jij straks alle goede stoffen binnen krijgt die je nodig hebt. Ik ga morgen het geboorte alarm om het halster hangen en dan gaan we hopen op niet al te veel gebroken nachten ;) Slaap lekker!

29 maart 2013

Ik heb het alarm nog niet om, ik heb geen goede telefoonkaart...! Vandaag maar even naar een winkel en nieuw kaartje halen. Heel eerlijk, het spreekwoord met de 7 kleuren is op mij van toepassing. Als ik alleen in de auto zit heb ik helemaal veel tijd om eraan te denken en dan krijg ik het spaans benauwd en de woorden Oh God! komen dan geregeld zonder dat ik er wat aan kan doen naar de oppervlakte. Je moet nog even blijven zitten, maar ik ben echt zo blij en gerust als je er eenmaal gezond en wel bent.

Vandaag trouwens echt een awsome naam tegen gekomen, ik zat bij een oud topic op een paardenforum en zag daar een veulen die Gazzerop heet. Ge-wel-dig! Ik ben nog even aan het denken of ik hier wat mee kan doen, vind het wel erg leuk Stoer

9 april 2013

Vandaag 314 dagen in de buik. Alarm sinds vorige week woensdag om, nog niets gehoord. Iedere dag even checken of het groene lampje brandt, ja die knippert er vrolijk op los. Gister even gestest door het alarm af te laten gaan, ja hij deed het prima. Maar als alles op rolletjes loopt, komt er altijd wel een kink in de kabel heb ik het idee.

Dat waren even spannende dagen, de afgelopen twee dagen zeg! Eerst moesten mama en Dumpey afgelopen donderdag ineens op stel en sprong weg uit jullie weiland en kwamen jullie in het weiland ernaast terecht, toen vond de boer het zondag avond ineens nodig om de drie andere pony's er zomaar ineens bij te zetten. Mama is zich een hoedje geschrokken, ik heb haar en Dumpey er direct weer uitgehaald en naar het vorige weiland weer terug gebracht. Met zoveel stress was ik een beetje bang dat jij toch vroegtijdig jezelf zou aankondigen. Van zondag op maandag erg slecht geslapen, niet eigenlijk en rond 2.30 uur kon ik het niet meer houden en ben ik naar het weiland gegaan. Daar aangekomen kon ik gelukkig concluderen dat Bella vrolijk op me af kwam hobbelen (je bent inmiddels zo groot dat van lopen bijna geen sprake meer is haha!) en er niets aan de hand was. Vannacht wederom een goede nacht, ik heb zelfs goed geslapen. Die moeder van jou is me dr ook eentje hoor. Hopelijk nog 22 dagen wachten!

Oja, de namen. Gazzerop is em niet geworden, die paste niet echt vond ik. De hengsten naam blijft in ieder geval Gijs van de Bella Hoeve, merrie naam is geworden: Galina van de Bella Hoeve. Met als roepnaam Lientje of Lina. Dat klinkt wel leuk in tweespan, Lina en Bella, who knows Knipogen Heb afgelopen zondag alweer een aanvraag voor je gekregen, Ria en Chantal zouden je ook graag willen hebben. Er zijn mensen die hun pony's aan de straatstenen niet kwijtraken en voor jou hebben zich al drie baasjes gemeld, leukste veulen van 2013!

17 april 2013

Afgelopen zaterdag heb je je eerste fotoshoot gehad, nu al een kleine filmster! Gelukkig zat je nog wel in mama's buik, waar je nu ook nog hoort en waar je groot en sterk kunt worden! Je bent wel echt duidelijk te voelen nu, kon zaterdag al een beentje kriebelen en je was er maar druk mee in de buik. Afgelopen zondag was het dan toch zover, we hebben de 320 dagen bereikt, oftewel de ondergrens om geboren te mogen worden. Ik geloof dat je moeder er inmiddels al wel een beetje klaar mee is, die dikke buik zit haar redelijk in de weg, dus wat ons betreft mag je jezelf aankondigen als je er klaar voor bent! Maar als ik dan toch een voorkeur zou mogen geven, lijkt me 26 april wel mooi. Heb ik namelijk 4 dagen achter elkaar vrij en kan ik extra veel van je genieten.

20 april 2013

Vanavond rustig op de verjaardag van je peettante Sylvia, krijg ik rond half 12 een telefoontje van het geboorte alarm. Dat was even schrikken, want ik was best nog wel een kwartiertje van huis. De sms vertelde dat er geen wee gemeten was, dus ik kreeg al het vermoeden dat Bella gewoon lekker lag te pitten. Toch snel spullen gepakt en hop naar huis! We kwamen aan bij het weiland en terwijl ik de auto neerzet, komen er twee pony's vrolijk naar de auto toe draven. Nee, hier was verdrr niets aan de hand! Weer door naar huis en lekker naar bed ;)

26 april 2013

Vannacht dacht ik echt dat het zover was. Had al een poosje gezien dat de uier echt flink werd, de banden werden slap en Bella's lijf was zich aan het voorbereiden op wat komen ging. En dat werd ook nog flink gevoed door het forum waar ik in mee zat te typen, die dames waren allemaal van overtuigd dat het niet lang meer kon duren.

Om 23.22 uur kwam het telefoontje, ik lag net een kwartiertje in mijn bed. Binnen 20 seconden was er 1 wee gemeten. Nu was er bij mij ook wel wat spanning, want het leek erop dat het zover was. Lichtelijk balend dat het stralende weer van de afgelopen dagen nou net morgen over zou zijn en we er een hele koude natte dag tussendoor zouden krijgen. Nou goed, we zouden wel zien. Eenmaal aangekomen in het weiland staan Bella en Dumpey helemaal bij de achterste rand. Bella onrustig en bezweet, er was zeker iets gaande, maar de bevalling had nog niet ingezet. Vriendlief maar weer naar huis gestuurd, want dit kon wel eens een latertje worden. Na een half uur geen verandering en even naar huis. Wat spullen mee gepakt, auto naast het weiland gezet en waken. Langzaam begon de rust weer terug te komen. Om 01.50 uur, ik was net weer wakker van een kleine indommelactie, hoorde ik een waterval. Ik dacht eigenlijk meteen, de vliezen zijn gebroken! Nope, Bella moest plassen. Moet ook gebeuren ;) Nog tot 02.30 uur gewacht en weer naar huis. Daar met mijn kleren aan en mijn telefoon in mijn hand geslapen, voor het geval ik alarm zou krijgen. Nou ja, geslapen, om 05.50 was ik er alweer uit, en weer naar het weiland. Daar stond alles in diepe rust, geen veulen. Deze dag alle mensen om het weiland gealarmeerd en ze werd flink in de gaten gehouden, maar niets. Was ook hartstikke koud, van 22 graden met volop zon gister naar 12 graden met regen vandaag. Brrrrrrrrr, blijf nog maar even zitten kleintje!

27 april 2013

's Avonds weer alles gecontroleerd en eigenlijk dacht ik al dat het vannacht zou gebeuren. Ik was al dagen met Bella's buik de planning aan het doornemen, want ik kreeg vanaf vrijdag middag een aantal vrije dagen en hoe mooi zou het zijn als het dan vrijdag op zaterdag nacht geboren zou worden. Vertellen hoeveel nachtjes nog wachten en hoe de uitgang te vinden. Mooier zou eigenlijk niet kunnen. En wat denk je, precies volgens planning komt de kleine dus echt serieus in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Om 01.34 krijg ik het alarm, in 30 seconden zijn er twee weeën gemeten en ik heb een nieuw record, van slapen naar in het weiland staan gezet, ik denk dat ik er in 6 minuten was. En vanaf daar is het geschiedenis en stond binnen no time kleine Galina naast haar moeder. Ongelofelijk, wat een mooi meisje. Alles wat er de vorige keer zo gruwelijk misging, ging nu als vanzelf. Alles is zo goed gegaan en alles was zo volgens het boekje perfect, dat het bijna leek op een excuus van hierboven. Onder het mom van, sorry ik heb het de vorige keer echt verkloot, hierbij alles wat je graag wilde. Nou, het zij je vergeven bij deze!

Vanaf nu zal ik de blogjes weer gewoon bijhouden waar iedereen het kan lezen, de dracht is voorbij, alles is goedgegaan, iedereen gelukkig. Ik ben een gelukkige paarden moeder!

Maak jouw eigen website met JouwWeb