<< Dag 1 De heenreis                                                                                                                >> Dag 3

Dag 2 - De eerste dag op de ranch

De ranch ligt tussen de vele olijfboomgaarden en kurkbomen, omringd met bergen tegen een blauwe hemel met een lekker zonnetje erbij. Serieus wauw! Paarden opgezadeld en daar gingen we. Ik reed deze ochtend op Chelsey en mijn begeleider Barberine had Talisman bij zich. Ik heb een heerlijk rustig ritje gehad met een paar galopjes, we hebben zo´n 10km gereden in 1,5 uur. Hele mooie paden tussen de boomgaarden door, heuvel op heuvel af, de paarden deden het met het grootste gemak.

Aangezien ze hier voor alle maaltijden buiten de deur eten, zijn we naar een klein restaurantje geweest en hebben we daar een kop soep en een bord met aardappelpuree en een stukje vlees. Ik heb werkelijk geen idee wat het allemaalwas, maar het was vooral veel. Ik moest zo weer het paard op, dus maar even rustig aan gedaan. Ik ben dat helemaal niet gewend zo eten tussen de middag.

Terug op de ranch was mijn dressuur instructeur Diana al binnen. Nog even staan kletsen en we kwamen er achter dat we toch wel aardig dezelfde normen en waarden hebben als het om paarden en rijden gaat. Dat is altijd fijn. Ik krijg van haar lessen om in korte tijd mijn houding en zit sterk te verbeteren, dus we gingen ook meteen flink doorpakken. Na een uurtje aan de longeerlijn recht zitten, zitbeenknobbels voelen, buikspieren ontspannen, schouders laag, heupen indraaien, lichtrijden, doorzitten en veren in mijn enkels weet ik twee dingen zeker. Hier ga ik veel van leren en morgen heb ik spierpijn. Nu eerst maar eens klaar maken om weer uit eten te gaan en ik voel nu al dat het daarna niet lang gaat duren voor ik mijn bed weer opzoek. Echt even lekker bijkomen!

Het diner was in een leuk tapas restaurant in Cuba, het dorpje naast Vila de Frades. Een beetje koud binnen, maar dat scheen te komen door de gigantische vaten wijn die daar stonden te rijpen. Een stuk of 10 met ieder zo´n 2.000 liter erin. Daar kwamen we de avond wel mee door. Nee hoor, ik zat aan de cola. Er zat een feestavond aan te komen, want er was ook een live bandje aan het spelen die de soundcheck aan het doen was. Na de soundcheck hadden ze een kleine pauze en dan gingen ze los van 22.00 - 05.00 uur. Dat hebben wij dus niet meer meegemaakt. Maar goed waren ze zeker!