<< Dag 2                                                                                                                                       >> Dag 4

Dag 3

Op de gebruikelijke tijd werd ik bij mijn hotel opgepikt. Mijn tweede rij dag is begonnen en de buitenrit was weer op Chelsey. Wat een prachtig gebied hebben we vandaag gehad. Iedere hoek die we om gingen dacht ik: “Ik moet een foto maken, want het wordt niet mooier” en dan werd het toch weer mooier! Langs twee musea (die we zondag van binnen gaan bekijken), prachtige wijngaarden, een stukje Romeinse overblijfselen, mooie stukken heuvelland en uiteraard heel veel olijfboomgaarden. Als ik die dingen toch eens zou lusten was ik in paradijs. Laatste stukje hebben we door het stadje Vila de Frades gestapt.

Tussen de middag dit keer gevraagd of we een kleine lunch konden doen, poeh wat kunnen die Portugezen eten zeg! Een lekker broodje met iets ondefinieerbaars erop waar de kok en het hele dorp over eens waren, dit was de lekkerste uit de buurt. Ik ken de andere versies niet, maar dit was zeker lekker.

Na de lunch Vasco, een Lusitano met een kwart Arabisch bloed, weer opgehaald en werd ik hard aan het werk gezet. Er zijn zat dingen waar ik aan moet werken en systematisch pakken we ze allemaal aan. Vandaag was het vooral mijn rechter elleboog die nogal eens van mijn lijf weg wil omhoog en niet te vergeten het doorzitten dat ook even meegepakt wordt iedere les. Aan het eind had ik Vasco zo lekker aan het lopen, heel fijn afgesloten!

De avond gingen we naar een restaurant in Vila de Frades. Het was een restaurant waar mensen van heinde en ver voor naar dit stadje komen. Cultuur barbaar als ik ben, het was niet mijn smaak. Ik zag het potje met een worst erin waar in de herkomst niet van thuis kon brengen (ik dacht echt dat het een varkenspenis was...), toen ben ik afgehaakt. Ik heb me gestort op het tomaatprutje met ei en dat was het voor mij.